Haal een ijskoud biertje en een pizza en je hebt een geldige reden om manager Job Brink (26) te wekken. In het vierde interview stellen we hem graag aan je voor.

Ohja… Hij zegt nog nooit een blunder te hebben gemaakt (wij geloven hem niet).

Uit of thuis eten? Thuis. Koken is echt mijn passie en hobby. Als ik nu opnieuw mocht beginnen, was ik in de keuken begonnen. 

Wat voor ontbijt maak je om iemand voor je te winnen? English breakfast (of hoe ik en mijn vrouw dat noemen: Breakfast for Chamions), met eieren, spek, bonen in tomatensaus, worst, toast, jus en koffie. Niet het meest
romantische ontbijt, maar als het goed is heb je haar voor het ontbijt al gewonnen toch.. 😉

Wat is je favoriete wijn en/of cocktail? Amarone, een heerlijke volle, complexe en dikke rode wijn. Een wijn mag van mij best een beetje ordinair zijn.

Wat is je favoriete restaurant? Mijn favoriete restaurant ooit is Noma, het ligt in Kopenhagen en is ondertussen
gesloten. Maar zij konden van de simpelste groente echt iets speciaals maken. Heerlijk!

Wat is je favoriete sterrenrestaurant? Een favoriet sterrenrestaurant heb ik nog niet echt, maar The Jane in Antwerpen en de Librije in Zwolle staan op de planning. Dus wie weet…

Wat is het smerigste wat je ooit hebt gegeten? Ik eet echt ALLES, niks is mij te gek. Geef mij op voor een aflevering van fear factor en ik eet alles wat ze me voorschotelen. Geen probleem! Ik heb drie weken in de jungle van Nicarague geleefd met niks anders dan een machete. Mijn eten bestond uit gekookt moeraswater, levende insecten en bamboe.

Wat is je beste eigenschap? Ik kan goed coachen en aansporen. Ik stel doelen en spoor andere aan om deze ook daadwerkelijk te bereiken.

Wat is jouw geheim voor goede service? Mijn geheim… Rustig blijven, het steunpunt blijven voor de medewerkers en de situaties goed overzien. 

Wat is je grootste blunder? Misschien heel arrogant… Maar een echte blunder heb ik bij Envy nog niet echt gemaakt. 

Leukste moment met gasten wat je hebt meegemaakt? Persoonlijk vind ik het altijd een eer als gasten vragen
waarom wij nog geen Michelinster hebben.

Gekste verzoek dat je van gasten gekregen hebt? Haha… Dat was een romantisch verzoek van een man. Hij wou zijn vrouw verrassen met een 10-gangen menu, waarbij iedere gang een levensfase moest uitstralen. Bijvoorbeeld ze waren op vakantie geweest naar Parijs, dan moest het een Frans gerecht zijn en moest er Franse muziek worden
gedraaid. En dit verwachtte hij op een drukke zaterdagavond…

Favoriete gerecht op de kaart op dit moment en waarom? De coquille! Hier zit gefermenteerde zwarte walnoot bij. Dit is echt iets wat ik nog nooit heb geproefd, iets nieuws en het heeft zoveel smaak.

Voor wat kunnen we je ’s nachts wakker maken? Beetje simpel maar een ijskoud biertje en een pizza.

Doel voor de toekomst? Voor nu en de komende jaren wil ik graag bij Envy blijven. We maken een enorme groei mee op het moment en het voelt goed om daar deel van uit te maken. Maar uiteindelijk wil ik verhuizen naar Portugal of Spanje waar ik mijn een toko wil openen. Al spreek ik geen woord Portugees of Spaans, het is daar (bijna) altijd lekker weer en ze hebben er mooie wijnen.

Benieuwd naar het menu Envy? Ga naar www.envy.nl 

Gerelateerde berichten