Hij is onze instagoeroe, een droomteam met Chef Floris en de organisator in chaotische tijden. Tijdens ons derde
interview stellen we sous-chef Niek van Leeuwen (29) aan jullie voor.

P.S.: Pas op dat je niet tegen een ‘Amsterdammertje’ aanloopt als je Envy passeert. De pannen zijn niet het heetste wat je aantreft in deze keuken.

Je hebt een eerste date: naar welk restaurant ga je? Naar mijn favoriet; BAK restaurant in Amsterdam. Het is een vernieuwend restaurant met geweldige service.

Wat is je favoriete sterrenrestaurant? De Librije*** in Zwolle.  

Wat is je special trick in de keuken? Misschien wat saai… Maar mijn special trick is plannen en organiseren.

Waar komt je inspiratie vandaan? Voornamelijk van Instagram, maar ook van uiteten en uit bladen.

Wat is je grootste blunder? Ik stond op mijn sneakers te werken, wat wij in de keuken stoer vinden maar eigenlijk niet mag. Tijdens het debrasseren pakte ik een pan met kippenbouillon en gooide die zo over mijn sneakers heen. Payback is a…. Toen waren mijn voeten er echt slecht aan toe en ik heb een paar dagen niet meer kunnen werken…

Welke keukengrap maak jij altijd? Als gasten het restaurant verlaten zeggen ze soms: ‘Dankjewel het was heerlijk!’, ik zeg dan terug: ‘Graag gedaan. Volgende keer bij jullie!’

Uit of thuis eten? Uiteten. Thuis kook ik eigenlijk nooit, ik neem mijn vriendin liever mee uiteten.

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken? Bier. Langoustine, wel gebakken. Of wacht… noedels van Fou Fow Ramen op de Elandsgracht.

Wat is je toekomst doel? Om uiteindelijk terug te gaan naar Zwolle, en daar mijn eigen restaurant te openen. Ik zal
altijd een connectie hebben met Amsterdam, maar in Zwolle liggen mijn roots.

Benieuwd naar het menu van Envy? Ga naar www.envy.nl

Gerelateerde berichten