Het is weer tijd voor het maandelijkse interview dit keer met ‘Chef Boter’ anders bekend als Samuel Marcelina (26). Binnen Envy kreeg hij de kans om zijn patisserie te ontplooien en deze pakte hij dan met beide handen aan.

Uit of thuis eten? Thuis. Ik vind het heerlijk om met vrienden thuis te koken en te tafelen.

Je hebt een eerste date: naar welk restaurant ga je? Ligt aan de dame… Houdt ze van sushi, dan gaan we naar een sushi restaurant. Houdt ze van pasta, dan wordt het een Italiaans restaurant. Meestal is het wel een sushi of een Italiaans restaurant. Wat is hij toch ook een gentleman!

Wat voor ontbijt maak je om iemand voor je te winnen? Een doodnormaal spiegelei met toast, maar wel zo goed als ik dat kan!

Wat is je favoriete restaurant? The Red Sun. Een sushi restaurant, zij zaten op het Olympiaplein maar ze zijn helaas sinds kort gesloten. Er zit er nog wel een in Blaricum.

Wat is het smerigste wat je ooit hebt gegeten? Het is niet het smerigste wat ik ooit heb gegeten, maar iets wat ik echt niet lekker vind zijn gekookte aardappelen. Dat heb ik gewoon te vaak gegeten denk ik.

Wat is je beste eigenschap? Dat is een moeilijke. Maar ik denk doorzetten, ik ben geen opgever. Als je iets wilt dan moet je er ook voor gaan.

Wat is je special trick in de keuken? In de keuken noemen ze me ook wel ‘Chef Boter’. Ik verzin nieuwe botersmaken en het maken van botertjes in mijn ding. Daarnaast vind ik het contact met de gasten ook heel leuk. Ik kom graag aan tafel om een gerecht uit te leggen. De gasten zien dat echt als iets extra’s op de avond.

Waar komt je inspiratie vandaan?
Ik haal de meeste inspiratie uit mijn omgeving. Ik ben aangesloten bij de koksgilde waar ook veel leuke dingen instaan.

Wat is je grootste blunder? Mijn grootste blunder… Eerlijk gezegd maak ik iedere dag wel een blunder. Oh ja het struikelen over woorden als je aan tafel staat vind ik vervelend. Oh wacht, ik heb een grotere blunder… Ik stond in de keuken met een spuitzak die ik moest dichtmaken, maar er ging iets mis waardoor de spuitzak ontplofte, de gehele keuken zat onder…

Favoriete gerecht op de kaart op dit moment en waarom? De heilbot met pistache en wortel. Ik ben een liefhebber van vis. Ik vind het heerlijk om aan tafel te gaan zitten en alles te proeven, zoals ons nieuwe menu.

Voor wat kunnen we je ’s nachts wakker maken? Pom, een Surinaams gerecht gemaakt van een soort vega graansoort gevuld met kip en wat sinaasappelsap. Mijn moeder vroeg altijd wat ik voor mijn verjaardag wilde krijgen, zolang er pom was maakte me het helemaal niks uit wat ik kreeg. Met pom ben ik al gelukkig.

Doel voor de toekomst? Mezelf nog verder ontplooien binnen de patisserie. Envy biedt me uitdaging en ik zit voor nu hier zeker op mijn plek. Waar ik later terecht kom weet ik nog niet.

Heb je het interview met Chef Floris, sous-chef Niek, Milos en manager Job gemist? Check ze hier.

Gerelateerde berichten