Deze maand stellen wij Anna Boertje (25) aan jullie voor. Zij is floormanager en neemt je tijdens het diner graag mee om de echte Envy beleving te ervaren met haar kennis over het eten en de wijnen.

Uit of thuis?
Uhhh moeilijke vraag… Ik eet denk ik het liefst thuis met vrienden of familie. Familie én vrienden mag natuurlijk ook, nog gezelliger!

Wat is je favoriete restaurant?
Ik denk Vuurtoreneiland in Amsterdam. Het is niet alleen een restaurant, maar ook een ervaring. 5 uur lang ben je in een soort van andere wereld ver van Amsterdam en aan het einde is het alsof je er nooit weg bent geweest.

Wat is je favoriete sterrenrestaurant?
Ik heb niet echt een favoriet sterrenrestaurant. Ik eet er niet zo vaak. Ik eet liever bij Envy of andere fine dining restaurants zonder een ster. Ik vind daar de prijs- kwaliteitverhouding beter.

Wat is het smerigste wat je ooit hebt gegeten?
Ik eet niet heel vaak vieze dingen… Ik heb een moeder die heel goed kan koken en ga uit eten bij restaurants met lekker eten.

Voor wat kunnen we je ’s nachts wakker maken?
Red velvet cake of pasta met vijgen en citroen.

Heb je een guilty pleasure?
Roomboter. Ik ben eigenlijk lactose intolerant, maar roomboter is wel écht mijn guilty pleasure!

Wat is je grootste blunder?
Ik had op de middelbare school een natuurkunde docent waar ik niet mee kon opschieten. Deze docent kwam een keertje eten bij Envy en toen kwam er per ongeluk rode wijn over haar heen, maar dat kwam natuurlijk niet zo over… Maar het was echt een ongeluk!!

Wat is je beste eigenschap?
Wat een moeilijke vraag eigenlijk! Ik denk dat ik mijn gasten heel erg goed kan meenemen in de ervaring beleven tijdens het diner. Ik kan mooi vertellen over de wijnen en het eten en wat daar allemaal bij komt kijken.

Wat is favoriete gerecht op de kaart op dit moment en waarom?
Het ijs met buffelyoghurt is totaal anders dan ik had verwacht, en de iberico wang is echt te gek!! Hij is zooo intens door de kwarteljus die 4 tot 5 dagen op staat.

Wat is jouw geheim voor goede service?
Oprechte interesse. Je moet echt willen weten of mensen een goede avond hebben en het naar hun zin hebben. Als mensen doorhebben dat het een poppenkast is zullen ze er snel klaar mee zijn.

Wat is het leukste moment wat je met gasten hebt meegemaakt?
Er zijn eigenlijk veel leuke momenten die ik met gasten heb gehad. Ik denk dat ik het vooral een eer vind als mensen naar Job en Ilja gaan en zeggen dat ze een leuke avond hebben gehad.

Wat is het gekste verzoek dat je van gasten hebt gekregen?
Of ik naar New York wilde komen om een meneer zijn wijngaarde te bekijken. Hij vond het zo leuk dat ik zoveel van wijn wist dat hij mij heel graag mee wilde nemen.

Doel voor de toekomst?
Goeie vraag. Momenteel studeer ik nog en werk ik daarnaast bij Envy. Na mijn studie zou ik graag willen werken in een andere sector, maar ik ben gestopt met het nadenken over wat ik wil doen in de verre toekomst. Ik laat het allemaal op mijn pad komen.

Heb je het interview met Chef Floris, sous-chef Niek, Milos, Samuel en managers Job & Ilja gemist? Check ze hier.

Gerelateerde berichten